Фінансові результати Vega за 9 місяців 2019 року: 503 млн грн доходу та цифрова трансформація

28.10.2019

Національний телеком-оператор Vega підсумував результати фінансової діяльності за 9 місяців 2019 року. Дохід компанії склав 503 млн грн, що в порівнянні з торішнім показником більше на 7%. Показник EBITDA — 153.5 млн грн, що на 21% перевищує цифру минулого року.

Компанія продовжує розвивати бізнес, що демонструє позитивна динаміка фінансових показників. Ключові драйвери зростання доходів – збільшення продажів у бізнес-сегменті, збалансована продуктова та цінова політика, а також фокус на якості сервісу. За даний звітний період збільшились доходи від надання послуг швидкісного доступу до інтернет-мережі, комплексних послуг IP-телефонії оптико-волоконними каналами та від IP-сервісів.

Завдяки зростанню частки бізнес-сегменту в абонентській базі й підвищення популярності високоприбуткових комплексних продуктів середній дохід на одного користувача (ARPU) також збільшився — на 10 %.

У більшості великих міст, по всій території України продовжується масштабний проект міграції абонентів з мідних мереж на сучасні високошвидкісні оптико-волоконні, який розпочали ще наприкінці 2018 року. За 9 місяців 2019 року загальний обсяг інвестицій збільшився до 59,3 млн грн. В основному кошти вкладалися в модернізацію мереж та обладнання.

"Сформуйте задачу і ви побачите її рішення! Пріоритет компанії, як національного телеком-оператора, постійне вдосконалення сервісів в усіх регіонах нашої присутності. Одна з основних задач у цьому напрямку – перевести всіх клієнтів, які отримують послуги за допомогою мідних мереж, на оптичні. Над цим ми працюємо з минулого року і маємо позитивний результат. Вже понад 40 тисяч абонентів телефонії та інтернет оцінили переваги нових технологій", — відмітив Мурат Чинар, Генеральний директор Vega.

До бюджетів України Vega перерахувала 99,8 млн грн податків і зборів.