Фінансові результати Vega за І квартал 2018 р.: зростання чистого прибутку та подальший розвиток оптичної мережі

25.04.2018

Національний телеком-оператор Vega підвів підсумки фінансової діяльності за I квартал 2018 року. У порівнянні з аналогічним показником минулого року чистий дохід компанії збільшився на 2% – до 148,8 млн грн. Значно зросла величина чистого прибутку у I кварталі 2018 року – вона дорівнює 2,7 млн.

Також компанія більш ніж удвічі збільшила показник інших операційних доходів. У І кварталі 2018 року він складає 9,0 млн грн, тоді як у минулому році він дорівнював 4,3 млн грн.

За вказаний період Vega підвищила показник абонентської бази на оптичних мережах (у порівнянні з аналогічним періодом 2017 року він зріс на 9,8%) та ARPU (середній дохід на одного користувача) – на 10,2%.

У першому кварталі поточного року Vega продовжувала інвестування у розвиток власних мереж та модернізацію, капітальні інвестиції компанії за цей період складають 16,9 млн грн. За звітній період компанія перерахувала до бюджетів різних рівнів податків і зборів на суму 35,8 млн грн – це на 17% більше, ніж у І кварталі 2017 р.

«На початку 2018 року компанія зробила основний фокус на розвиток оптичних мереж та збільшення кількості користувачів. Цей напрямок нашої діяльності демонструє хороший ефект, що відобразилося на задовільних фінансових результатах роботи компанії у першому кварталі поточного року», – прокоментував Мурат Чинар, Генеральний директор національного телеком-оператора Vega. – Наразі ми працюємо над впровадженням ще декількох важливих проектів, які, я впевнений, дадуть гарний результат вже найближчим часом».