Секрети успішного працевлаштування від Vega та Одеської національної академії зв’язку ім. О.С. Попова

30.04.2020

scm

Сьогодні заступник Генерального директора національного телеком-оператора Vega, який відповідає за Південний регіон, Денис Плачинда, у прямому ефірі поділився зі студентами ОНАЗ актуальними спеціальностями в сфері телекомунікацій та особливостями працевлаштування.

Денис Анатолійович відгукнувся на запрошення Одеської національної академії зв’язку ім. О.С. Попова стати гостем онлайн-трансляції на тему «Як знайти роботу молодому фахівцю?». «Наша компанія завжди готова підтримувати студентство та відкривати можливості для нових спеціалістів, тому я із задоволенням долучився до спілкування. Вірю, що база знань, отриманих в Академії та закріплена рекомендаціями практиків, допоможе майбутнім фахівців знайти себе та досягти успіхів у галузі», – відзначив Денис Плачинда.

В рамках проекту «Ярмарок вакансій» захід організувала та провела кафедра менеджменту та маркетингу, спікером заходу була завідувач Ірина Володимирівна Станкевич.

Онлайн-зустріч відбувалась у форматі «питання-відповіді», де студенти ставили Денису Анатолійовичу питання, щодо працевлаштування, перспектив роботи у сфері телекомунікацій, цікавились, як правильно оформити резюме та успішно пройти співбесіду, а він, базуючись на власному досвіді, надавав їм детальні відповіді та пояснення.

Головні поради від Дениса Плачинди, які допоможуть студенту без досвіду влаштуватись на роботу мрії:

• На співбесіді головне – відкритість, не бійтесь своїх слабких сторін та будьте чесними з роботодавцем. Якщо ви покажете, що робота саме в цій компанії постійно стимулюватиме вас до розвитку та самовдосконалення – це вже половина успіху для вас.

• Досконало вивчіть інформацію про компанію (бізнес заслуги, фінансові звіти, місію та мету діяльності, офіційний сайт, соціальні мережі), куди ви надсилаєте резюме. Роботодавець має розуміти, що ви хочете дійсно до нього. Також не забувайте про сover letter (або мотиваційний лист), який є обов’язковим документом, у котрому ви власне описуєте свою зацікавленість та мотивацію отримати конкретну посаду.

• У резюме вказуйте ваше бажання вчитись та отримувати нові знання в обраній галузі, а не перелічуйте всі здобуті заслуги. Якщо ви лише починаєте працювати, але в резюме описуєте ідеальні професійні навички, це викличе недовіру та насторожить роботодавця.

• Що робити, якщо нема досвіду роботи? Наша компанія неодноразово давала шанс молодим людям, котрі мали лише диплом про вищу освіту та велику мотивацію. Якщо при прийнятті на роботу ми бачимо, що кандидат має потенціал, але потребує навчання, ми беремо його на стажування та знайомимо з робочими моментами діяльності компанії.

Денис Плачинда також розповів, що під час особливої ситуації, пов’язаної з введенням карантину, Національний телеком-оператор Vega продовжує надавати послуги зв’язку у повному обсязі. Працівників, які можуть виконувати свої задачі віддалено, перевели на дистанційну роботу. Інших спеціалістів забезпечили усіма необхідними профілактичними засобами для безпечного виконання роботи. Аби у вимушених умовах ізоляції зв’язок залишався доступним для кожного абонента, провайдер посилив усі онлайн-канали обслуговування, збільшив пропускну спроможність контакт-центру, розширив функціональні можливості персонального кабінету.

Резюмуючи зустріч, Ірина Станкевич звернулась до слухачів: «Пам’ятайте, ваш майбутній кар’єрний зріст залежить в першу чергу від того, наскільки добре ви зможете презентувати свої здобуті знання, зацікавленість та замотивованість у майбутній професії. Будьте наполегливими та рішучими – і тоді вам все вдасться!».