Участь Vega в міжнародному гранд-форумі BIS-2018

25.04.2018

​Наприкінці квітня в конгрес-холі «Mercure Congress Centre» в Києві відбувся Міжнародний Гранд форум «Навколо кабелю. Навколо мереж. Академія FTTx. Навколо IP. Навколо IoT» або BIS-2018. Подія була присвячена будівництву кабельних мереж інженерних систем будівель і телеком-ліній, тестування і діагностики систем зв'язку, практичного застосування Інтернету речей та впровадження FTTx-рішень. Організатором заходу виступило інформаційно-маркетингове агентство CIS Events Group.

Мережі абонентського доступу, включаючи FTTx / PON; IT-інфраструктура будівель, в тому числі СКС і BMS; оптичні та мідні кабелі: локалізація дефектів та ін .; аналіз протоколів і застосунків, DPI; бездротові стандарти, технології і рішення; VoIP, відеозв’язок, конференції, системи телеприсутності, CCTVoIP, уніфіковані комунікації (UC); інтернет речей і смарт-рішення в бізнесі - на форумі піднімалося і обговорювалося безліч аспектів діяльності телеком і IT-індустрій. Компанія Vega також взяла участь у форумі. Начальник департаменту обслуговування клієнтів Юрій Швець виступив експертом на панельній дискусії «Крадіжки оптичного кабелю і обриви зв'язку: як вчасно відреагувати і вберегти клієнтів».

В процесі обговорень Юрій привів статистику по Компанії щодо вирізів кабелю: зокрема, по Дніпру (місто з найбільшою кількістю крадіжок кабелю і, відповідно, пошкоджень мережі) за 14 тижнів року зафіксовано близько 200 вирізів магістрального оптичного кабелю і вдвічі більше вирізів оптики розподільної мережі. Статистика Vega в цілому повторює цифри інших великих гравців телеком-ринку. Серед причин крадіжок кабелю Ю. Швець назвав ослаблення економіки, яке призвело до зниження доходів і, ймовірно, підштовхнуло деяких членів суспільства, що не володіють достатнім вихованням і моральними принципами, до крадіжок; а також відсутність дієвих заходів з боку законодавства і державних органів. Також він висловив надію на те, що в нашому суспільстві скоро все-таки настане момент, коли менталітет громадян зміниться, люди перестануть бути байдужими до того, що відбувається навколо і почнуть замислюватися про те, як змінити ситуацію в країні на краще. Юрій підкреслив, що оператор Vega готова до діалогу з іншими гравцями телеком і IT-ринку в питанні пошуку спільного рішення в протистоянні вирізам кабелю, а також розповів про ряд власних заходів, що застосовуються компанією в цьому напрямку