Vega спростовує звинувачення уряду Севастополя у привласненні трафіку з боку оператора

22.12.2014

Телекомунікаційна група Vega спростовує заяву Управління зв'язку та інформаційних технологій Уряду Севастополя про нібито присвоєння трафіку з боку оператора. Дана інформація була поширена кримськими ЗМІ 17.12.2014 р. Vega повідомляє, що звинувачення з боку Вадима Дворяненко, начальника управління інформаційних технологій і зв'язку міста Севастополь, не відповідають дійсності. Мета подібних заяв – чинити тиск на абонентів Vega і перевести їх на обслуговування в державне підприємство «Севтелеком».

Абоненти мережі Vega у Севастополі мають доступ до телефонних мереж компанії в Україні (включаючи Крим) і до зарубіжних телефонних мереж, у тому числі телефонних мереж Росії, без обмежень. Єдиним винятком є дозвін на нові російські коди (+7869, +7365), присвоєні Севастополю і Криму. Дозвін на дані коди заблоковано за приписом регуляторних органів України, який виконується оператором. У результаті блокування виходу мережі Vega на мережу «Севтелеком» з використанням міжнародного порядку набору за кодом +7869 «Севтелеком» позбувся можливості отримати додатковий дохід за терминацию місцевого трафіку Севастополя за тарифами міжнародного зв'язку. Це і стало причиною звинувачень у присвоєнні трафіку.

Це не єдині спроби з боку місцевої влади міста вплинути на роботу і завдати шкоди репутації оператора Vega. Раніше «Севтелеком» в односторонньому порядку навмисне блокував трафік від абонентів Vega, що створило незручності для абонентів компанії.

На сьогоднішній день мережа Vega є єдиним засобом зв'язку з материкової України для жителів Севастополя. Оператор продовжить надавати увесь комплекс телекомунікаційних послуг у Севастополі і на всьому півострові до тих пір, поки це буде можливо.

Vega звертається до представників влади Севастополя з вимогою припинити дії, спрямовані на дискредитацію репутації оператора, незаконне привласнення абонентської бази і втручання у роботу мереж оператора.